Over Centaur

Elk academiejaar is er naast de verzorgers nog een groep van gemotiveerde studenten die tot het bestuur behoren van VDK Centaur. Zo verzekeren we dat onze toffe vereniging goed functioneert en dat er steeds goede zorg is voor al onze faculteitspaarden. Aan het eind van elk academiejaar gaan we weer op zoek naar enthousiaste, nieuwe bestuursleden om ons team te vergezellen!

Hieronder zie je ons huidig bestuur: 

Het bestuur

Iris de Rijcke

Praeses

Hallo allemaal! Ik ben Iris de Rijcke en ik mag met trots zeggen dat ik aankomend jaar Praeses ben van Centaur. Dit wordt alweer mijn 5e jaar als verzorger bij Centaur en mijn 2e jaar als bestuurslid. Samen ga ik dagelijks met andere bestuursleden naar de paarden om ze alle liefde en aandacht te geven die ze verdienen. Ik ben dol op alle faculteitspaarden, maar heb een extra grote liefde voor de paarden van de afdeling Verloskunde. Naast Centaur ben ik dit jaar ook druk bezig met de Revue waar ik verantwoordelijk ben voor zang en muziek. Ik kijk erg uit naar dit academiejaar, wat we allemaal met de paarden mogen doen en alle leuke activiteiten die wij organiseren met dit top-bestuur!

July 20, 2023

Bo Huens

Vice-preases

Hi! Ik ben Bo Huens en dit jaar mag ik Iris ondersteunen als Vice-Preases van Centaur! Ik maak nu al 3 jaar deel uit van het Centaurbestuur en zet me daarnaast al 5 jaar in als verzorger van onze liefste faculteitspaarden. Je kan me vaak terugvinden in de stallen om de paarden lekker te verwennen met een borstelbeurt of met vele knuffels. Buiten Centaur heb ik een liefde voor fitness & koffie en werk ik als verpleegkundige in de thuiszorg. Ik kijk enorm uit naar wat het volgende academiejaar zal brengen, wat we allemaal met de paarden gaan bereiken en naar al onze leuke activiteiten die op de planning staan!

July 18, 2023

Henny Haringa

Verantwoordelijke Heelkunde en Inwendige ziekten

Hoii! Ik ben Henny Haringa en zal mijn 4e bestuursjaar bij Centaur nogmaals ingaan als verantwoordelijke Inwendige/Heelkunde waar ik weer ontzettend veel zin in heb! Als je me zoekt ben ik, naast dat ik ook wel lessen volg of course haha, praktisch altijd in de stallen te vinden bij de paarden. Centaur heeft me zoveel lieve vriendinnen en gezelligheid gebracht de afgelopen jaren waar ik heel erg dankbaar voor ben. Daarnaast hebben de faculteitspaarden een speciale plek in m’n hart en ik zie er zeer naar uit om met mijn lieve mede-bestuursleden er weer een super jaar van te maken waarin we hopelijk weer net zoveel kunnen bereiken als afgelopen jaar!

July 17, 2023

Sharon Back

Verantwoordelijke Verloskunde

Hoihoiii Ik ben Sharon Back, dit is mijn derde jaar als verzorger en tweede bestuursjaar bij Centaur. Dit jaar zal ik verantwoordelijke zijn van de afdeling Verloskunde. Ik heb nu al zo veel zin om alle verzorgers nog beter te leren kennen en samen gezellig naar de paarden te gaan. We gaan er met iedereen voor zorgen dat de paardjes de liefde en beweging krijgen die ze verdienen en kunnen wij lekker even ontspannen tussen alle lessen door. Ik hoop jullie allemaal snel te zien bij de paarden of bij de activiteiten!

July 17, 2023

Sarah Estercam

Verantwoordelijke lessen

Hey! Ik ben Sarah Estercam en ben heel blij dat ik voor mijn eerste bestuursjaar de rol van les verantwoordelijke op mij mag nemen! In mijn eerste jaar als verzorger heb ik de kans gekregen de verschillende karakters van alle paarden te ontdekken. Ieder paard is uniek, de één doet je vooral lachen terwijl de ander geniet van borstelen/knuffelen. Lancel heeft een speciaal plekje in mijn hart. Eerst kende hij nog niks en stapsgewijs leert hij zoveel bij. In mijn vrije tijd ben ik bij mijn eigen diertjes, bak ik of ga ik graag uit eten. Ik heb er al zin in en met dit bestuur beloof ik dat het een topjaar zal worden!

July 16, 2023

Amber Peeters

Secretaris en verzekeringen

Hoiii! Ik ben Amber Peeters en ik neem dit jaar de rol Secretaris en verzekeringen op me. Ik maak al 3 trotse jaren deel uit van het Centaurbestuur en kon niets anders dan het nog een jaartje verlengen! Van verantwoordelijke lessen, secretaris tot praeses heb ik allerlei rollen kunnen vervullen en ik heb ze allemaal met evenveel plezier uitgevoerd.Ik ben zo ontzettend blij met wat we de afgelopen jaren hebben mogen bereiken en kan niet wachten om te zien wat het aankomende jaar ons gaat brengen. 

July 14, 2023

Sofie Dumon

Penning en Materiaal

Hey! Ik ben Sofie Dumon en sinds afgelopen academiejaar maak ik deel uit van het bestuur. Aankomend jaar neem ik de functie van penning & materiaalmeester op mij. Ik heb al enorm genoten van mijn tijd bij Centaur & met het fantastische bestuur dat we dit jaar weer hebben, gaan we er ongetwijfeld een topjaar van maken! Zelf zit ik ondertussen in mijn laatste masterjaar. Ik ben jaarverantwoordelijke, zit in het bestuur van de DSR & zetel als studentenvertegenwoordiger in de faculteitsraad. In mijn vrije tijd houd ik me vooral bezig met lezen, fotografie, paardrijden, kajakken, …

July 14, 2023

Lena Cammaerts

Pr-Extern

Hey! Ik ben Lena Cammaerts en ik ben dit jaar een van de PR-Externs van Centaur. Dit wordt mijn 2de jaar bij centaur maar mijn eerste jaar als bestuurslid en ik kijk er echt al ontzettend naar uit! Samen met Britt gaan wij zorgen voor leuke activiteiten en uitstapjes. Je zal me ook wel vaak genoeg tegenkomen in de stallen, want ik vind het fantastisch om onze paardjes een goede lange borstelbeurt te geven, en lekker te verwennen. 

Naast Centaur ben ik ook wel altijd bezig met alles creatief zoals schilderen, haken, cakes bakken, noem maar op.

Ik heb super veel zin in dit jaar en ben benieuwd naar wat we samen allemaal gaan kunnen doen!

July 13, 2023

Britt van Hezewijk

Pr-Extern

Hoiii, ik ben Britt van Hezewijk en ik ben dit jaar samen met Lena een van de PR-externs van Centaur. Dit wordt mijn eerste jaar bij het centaurbestuur en ik heb er super veel zin in om met deze functie en met dit super leuke bestuur aan de slag te gaan. 

Naast Centaur vind ik het super leuk om te fotograferen, lezen, reizen en een koffietje/drankje te doen met vriendinnen.

Ik kijk erg uit naar alle leuke evenementen die gepland staan en om weer bezig te zijn met de paardjes!

July 13, 2023

Mirte Blomme

Pr-Intern

Hallo iedereen! Ik ben Mirte en ik zal dit jaar, samen met Aline, de functie van PR-intern op mij nemen. Vorig jaar was ik verzorger bij Centaur en ik ontdekte al snel wat een leuke vereniging het was. Ik vond/vind het zo leuk om de verschillende paarden te leren kennen en hun verschillende persoonlijkheden. Ook het doel van Centaur als vereniging (om het leven van de faculteitspaardjes zo optimaal mogelijk te maken) sprak mij enorm aan. Ik ben dus ook heel erg blij dat ik mij nu deel van het bestuur mag noemen! Buiten studeren en Centaur, ga ik graag uit met vrienden, lees ik graag en ga ik graag thriften. Ik kijk in ieder geval enorm uit naar dit academiejaar en hopelijk jullie ook!

July 12, 2023

Aline van den Heuvel

Pr-Intern

Hoihoiii, ik ben Aline van den Heuvel en samen met Mirte ben ik dit jaar PR-intern van Centaur. Dit gaat mijn eerste jaar in het bestuur zijn en ik heb er heel veel zin in om dit samen met dit bestuur te mogen doen! Ik vind het super tof dat ik deze functie mag uitvoeren voor een vereniging waar de paarden echt op nummer 1 staan bij de enthousiaste leden! 

Naast de studie en Centaur vind ik het leuk om met vriendinnen af te spreken, series te kijken, dansjes te doen en vanaf dit jaar ga ik ook weer volleybal competitie spelen :). Ik heb nu al heel veel zin in aankomend jaar en ik hoop jullie ook want we hebben allerlei leuke activiteiten op de planning staan!

July 12, 2023

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over Centaur?​

Of